szombat, március 21, 2009

Bangkok, tranzit

Anyukámnak jár a nok lapja, így ismerem már Fejos Évát.
Azonban könyvérol Macsibibinél olvastam.
Kezdett érdekelni, meg is kérdeztem anyukám barátnojét, aki könyvtárban dolgozik, hogy van-e ott könyve, kikölcsönözném.
És erre jöttek anyukámék és hozta a meglepit: megkaptam a barátnojétol ezt a könyvet, szülinapomra. :)







Èrdekes könyv, 7 emberrol szól, ki-ki másért érkezik Bangkokba. Az egyes szereploket felváltva, mindig kicsit jobban ismerhetjük meg és a végén összefonódnak a szálak, vannak akik egymásra találnak és vannak akik újra egymásra találnak, egy új kezdet reményében.

A bangkoki embereket nagyon bölcsnek mutatja be Fejos Éva és azt írja, hogy az emberek nem valósak (bár azt hallottam egyszer, hogy minden író azért a környezetébol merít, óhatatlanul), de a helyszínek igen. Vajon járt már ott? Én nem tudtam eldönteni, hogy vajon szeretnék-e ott járni egyszer.

Bölcsességük, ami megfogott:
"A lemondás és a mértékletesség tesz szabaddá. Annak megértése, hogy a fájdalom nem véletlen. Magadban kell olyan harmóniát teremtened, amely által szabaddá válsz"

"Töltse ki a kérvényt, aztán majd minden megy a maga útján.
- De milyen úton? - révedt el Anne.
- Csak az fog megtörténni, aminek meg kell történnie.
- Ez ilyen egyszeru?
- Igen - bólintott Szung. - Ilyen egyszeru."

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fejôs Éva kedvenc országa Thaiföld, többször is járt már ott, írt is például az ottani sufni-plasztikai sebészetekrôl a Nôk Lapjában.
Nézd meg a fejoseva.hu-t, ott van egy netes szappanopera. :)
Ugye tetszett a könyv?

Boldog szülinapot! :)

Névtelen írta...

Je, ezt nem tudtam, de akkor korbenezek ott tuzetesen, koszi! :) Aha, tetszett, koszi az ajanlast! Es anyukam igeretet tett a Hotel Balira, h meg fogom majd kapni ;)) Es lattam, hogy juliusban pedig Csajok c. konyve fog megjelenni! Kivancsian varom mind2ot! :) Es a jo kivansagot is koszonom!!!

Névtelen írta...

Hotel Baliról is írtam, a Csajok pedig netes szappanoperaként fenn van a weboldalán, bár nyilván könyv formájában több lesz, de kedvcsinálónak nézz bele! :)

Névtelen írta...

Uhh, de jo, hogy te ilyen tajekozott vagy ;)) Koszi! Bele fogok olvasni, bar jaja, konyvben jobb lesz! En jobban szeretem a konyveket, mint a gep elott ulve olvasgatni.