hétfő, október 12, 2009

Itt volt Anyum...

... a hétvégén! :D

Mm oszt.találkozón volt, így egy csajos hétvégét csaptunk.

Nagyon jó volt, sétáltunk, beszélgettünk, nevettünk, sütöttünk, főztünk,... :))






Hogy mit sütöttünk? ;)
Amikor a cégnek sütöttem a linzert, akkor jutott eszembe és kívántam meg, mamám sütijét...
Anyum elhozta a receptet, uh csináltunk is.

Mama szilveszteri süteménynek hívta, de szerintem általában nem szilveszterkor készítettünk és persze, ahogy a nagymamáknál ez szokott lenni, nem kicsi adagot :)
Mi egész nagy szaggatót használtunk most, így is 30 db lett, ha kisebbel szaggatjuk, akkor jóval több lesz (db-ra :).

Íme:

Hozzávalók:

fél kg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír (mi vajjal készítettük, de úgy más lesz kicsit a tésztája, nem olyan tömör)
Mostmár zsírral fogom mindig csinálni ;) (igaz, engem az emlékek is befolyásolnak)
25 dkg cukor
2 tojás + 1 tojásfehérje
1 csomag vaniliás cukor

1) A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd belemorzsoljuk a zsírt.
Fontos, hogy ezzel kezdjük, mert így könnyebben összeáll a tészta.

2) Hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, vaniliás cukrot és összedolgozzuk.

3) Megfelezzük a tésztát.
Az egyik felét félujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk.
A tetejét bekenjük tojásfehérjével és cukorba mártjuk.
(Mamám a fehérjét mindig egy kistányérra tette és bele fordította a korongokat :)
Mehet az előmelegített sütöbe (mi csak pár percig melegítettük elő), 180°-on.

4) A másik feléhez adunk két evőkanál (vagy tetszés szerint) kakaót és beledolgozzuk a tésztába.
Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és mehet a sütőbe.

Villával néztük meg, hogy mikor volt kész. Időt nem tudok sajnos mondani, de látszik is rajtuk.

5) Mikor kihültek a darabok, lekvárral tapasztjuk őket össze.
Nekünk most finom házi eper lekvár volt hozzá. :)




2 megjegyzés:

DoRcY írta...

Az eperlekváros sütik annyira finomak!! :) És a fülbevalókat kaptad, vetted vagy adtad? :))

Panka írta...

Bizony finom ;) A fulbevalokat kaptam :)